fbpx
Search
Close this search box.

Ας βάλουμε μία σειρά…στα προϊόντα μας!

Η κρέμα ή ο ορός εφαρμόζεται πρώτα; Η αντηλιακή μπαίνει πριν ή μετά από την κρέμα ημέρας; Πότε μπαίνει η κρέμα ματιών; Όταν έχω αμπούλα και ορό για φροντίδα προσώπου πώς ξεκινώ;

Όλα ξεκινάνε όταν το δέρμα είναι απόλυτα καθαρό. Έχει προηγηθεί ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ- καθαρισμός της επιδερμίδας μας με προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μας.

Πάντα ξεκινάμε με το πιο ελαφρύ προϊόν.

Το πρώτο προϊόν που θα εφαρμόσετε στο δέρμα σας είναι η αμπούλα που έχει υγρή και λεπτή σύσταση.Έτσι το δέρμα θα μπορέσει να απορροφήσει και να επωφεληθεί από τα ενεργά συστατικά της!!

Στη συνέχεια το επόμενο προϊόν που εφαρμόζουμε είναι ο ορός ή serum, ο οποίος τοποθετείτε σ όλο το πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Αν οι ανάγκες σας είναι παραπάνω από μια, μπορείτε να συνδυάσετε δύο ορούς (π.χ. να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα έναν αντιρυτιδικό και έναν ενυδατικό ή καταπραϋντικό ορό) ή να επιλέξετε έναν για το πρωί και έναν άλλο για το βράδυ.

Έπειτα ακολουθεί η κρέμα ματιών. Είναι απαραίτητο να ”θωρακιστεί” πρώτη η περιοχή των ματιών και να μην επιβαρυνθεί από την κρέμα προσώπου. Η εξειδικευμένη σύνθεση των προϊόντων για τα μάτια, σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ εμποδίζοντας την πλούσια σύσταση της κρέμας προσώπου να βαρύνει τη λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα της περιοχής αυτής και να της προκαλέσει πρήξιμο.

Και ήρθε η ώρα της κρέμας προσώπου ή οποία ανάλογα με την ώρα της ημέρας θα ναι πρωινή ή βραδινή ή ακόμα και 24ωρη. Με αυτό τον τρόπο «κλειδώνετε» απλώνοντας στην επιδερμίδα σας μια ενυδατική σύνθεση με ανάλαφρη ή πλούσια υφή –ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της ή μια αντιγηραντική κρέμα, εμπλουτισμένη ωστόσο με ενυδατικά συστατικά.

Και για το τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό βήμα στην περιποίηση είναι η αντηλιακή προστασία, έστω κι αν η συννεφιά έξω δεν σας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται πάντα τελευταίο, γιατί λόγω της σύνθεσής του που το κάνει να προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV, αν εφαρμοστεί νωρίτερα θα εμποδίσει τα υπόλοιπα προϊόντα να δράσουν με τα δικά τους ενεργά συστατικά.

Ώρα λοιπόν να βάλουμε όλα τα προϊόντα μας σε μία σειρά….και τότε η καθημερινή φροντίδα του προσώπου μας θα γίνεται σε χρόνο dt!!!