fbpx
Search
Close this search box.

Θέλει και το δέρμα την ρουτίνα του!

Πολλές φορές νομίζουμε πως η καθημερινή εφαρμογή των προϊόντων στο πρόσωπο είναι η πλήρης φροντίδα του δέρματός μας!

Χμμμ….σωστό κατά το ήμισυ!

Εννοείται πως το serum, η κρέμα προσώπου, η κρέμα ματιών και η αντηλιακή είναι απαραίτητα στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας για να διατηρούμε την υγρασία, την λάμψη, την σύσφιξη και την θρέψη της , όμως επειδή το δέρμα επωμίζεται μια βαριά καθημερινότητα πρέπει να επέμβουμε και με…. πιο δραστικούς τρόπους τουλάχιστον κάθε εβδομάδα!

Κάνοντας απολέπιση και μάσκα μία φορά την εβδομάδα το λαμπερό αποτέλεσμα αυτών θα καθρεφτιστεί σίγουρα στο πρόσωπό σας!

Διαλέξτε μια ώρα και μέρα που θα είστε χαλαρές, κι αν δεν είστε σίγουρα με την beauty routine θα χαλαρώσετε και απολαύστε τις μοναδικές αυτές στιγμές προσφοράς στον εαυτό σας!

Βήμα 1ο – Καθαρισμός επιδερμίδας

Ξεκινήστε μ’ έναν σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας σας χρησιμοποιώντας προϊόντα ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε!

Μ ένα γαλάκτωμα και μια λοσιόν για τα ξηρά δέρματα, μ ένα τζελ καθαρισμού για τα λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα , μ ένα micellar για τα ευαίσθητα, μ έναν αφρό για τα μεικτά…με ό,τι θέλετε αλλά όχι μόνο με νερό ή με μαντηλάκια! Δεν αρκούν αυτά!

Καθαρίστετην λοιπόν καλά και άφηστε την να στεγνώσει! Διευκολύνετε έτσι τα συστατικά του επόμενου προϊόντος να εισχωρήσουν καλύτερα στην επιδερμίδα!

Βήμα 2ο – Απολέπιση (Peeling)

Στην επιδερμίδα κάθε μέρα με φυσικό τρόπο γεννιούνται νέα κύτταρα και αντικαθιστούν τα παλιότερα τα οποία και αποβάλλονται από την επιφάνειά της.

Αυτή η διαδικασία της φυσικής ανανέωσης πολλές φορές χρειάζεται μια μικρή…ώθηση!!!

Ειδικά αν διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας είναι θαμπό, οι πόροι φραγμένοι και σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους, είναι καλό να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το νέο, φρέσκο δέρμα να έρθει στην επιφάνεια.

Η απολέπιση μπορεί να γίνει με διαφορετικά είδη πήλινγκς ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός σας!

Ας δούμε δύο είδη από αυτά:

Για δέρματα κανονικά, μεικτά και λιπαρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοκκώδη απολεπιστικά!

Οι κόκκοι που περιέχουν τα προϊόντα αυτά είναι αρκετοί για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με απαλό μασάζ.

Απλώνετε το προϊόν στο πρόσωπο και τον λαιμό αποφεύγοντας τα μάτια και κάντε κυκλικές κινήσεις για 3′-5′.

Προσοχή! Μην βάζετε δύναμη στα χέρια! Αφήστε τους κόκκους να κάνουν… την δουλειά!

Αν παρατηρείτε το προϊόν να ”κολλάει” πάνω στο δέρμα και να σας δυσκολεύει τότε βρέξτε λίγο τα δάχτυλά σας!

Ξεπλένετε στη συνέχεια με άφθονο νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας με χαρτί ή με μια καθαρή πετσέτα!

Για δέρματα ξηρά, ευαίσθητα, με ευρυαγγείες και ακνεϊκά με βλάβες (σπυράκια) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενζυμικά peelings.

Είναι σε μορφή κρέμας που την απλώνετε σε λεπτό στρώμα πάνω στο δέρμα, αποφεύγοντας και εδώ τα μάτια ,χωρίς να τρίβετε και την αφήνετε για 3′-5΄.

Τα απολεπιστικά αυτά περιλαμβάνουν ένζυμα που προκαλούν την λύση την κεράτινης στοιβάδας των νεκρών κυττάρων οπότε και απομακρύνονται στην συνέχεια με το νερό.

Ξεπλένετε καλά και στεγνώνετε το δέρμα σας με χαρτί ή με μια καθαρή πετσέτα!

Βήμα 3ο – Μάσκα προσώπου

Η μάσκα είναι η πιο αγαπημένη τελετουργία ομορφιάς της γυναίκας!

Υπάρχουν σε πολλές μορφές και καλύπτουν πολλές διαφορετικές ανάγκες του προσώπου!

Εφόσον λοιπόν έχει προηγηθεί όλη η προηγούμενη διαδικασία ας δούμε ποιες μάσκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με ποιους τρόπους:

Κρεμομάσκες

Πρόκειται για μάσκες σε μορφή κρέμας οι οποίες αφαιρούνται με νερό.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας ή ανάλογα με την ανάγκη που έχει η επιδερμίδα σας την δεδομένη στιγμή που κάνετε την beauty routine σας!

Επιλέξτε:

  • μάσκα με βιταμίνες, για λάμψη και θρέψη προσφέροντας στο δέρμα σας ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία προλαμβάνοντας έτσι την φωτογήρανση.
  • μάσκα με υαλουρονικό οξύ, για βαθιά ενυδάτωση συμπληρώνοντας την ανεπάρκεια υγρασίας στο δέρμα για αρκετές ώρες, παρέχοντας στο δέρμα μια άνεση μακράς διαρκείας  και αξιοσημείωτη απαλότητα
  • μάσκα με λευκό τσάι, για αντιγήρανση επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα της επιδερμίδας
  • αντιφλεγμονώδη μάσκα, για δέρματα με ακμή ή πολύ λιπαρά όπου ξεμπλοκάρει μολυσμένους πόρους και μειώνει το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων
  • καταπραϋντική μάσκα, για δέρματα ευαίσθητα, με ευρυαγγείες ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την ελαστικότητά τους καταπραΰνοντας ερεθισμούς

Όλες οι παραπάνω μάσκες εφαρμόζονται ως εξής:

Άπλωσε ένα παχύ στρώμα μάσκας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, για την οποία υπάρχουν ειδικά προϊόντα. Η εφαρμογή της διαρκεί 15 – 20 λεπτά περίπου. Η μάσκα θα αφαιρεθεί όταν θα έχει στεγνώσει με χλιαρό νερό. Το χλιαρό νερό καθαρίζει καλύτερα και είναι σίγουρα περισσότερο ευχάριστο στο δέρμα!

Υφασμάτινες μάσκες

Οι υφασμάτινες μάσκες περιέχουν ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις και είναι πιο εύκολα ανεκτές από κάθε τύπο επιδερμίδας.

Είναι λεπτές, ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν και το τελευταίο χιλιοστό στην επιδερμίδα του προσώπου και να δημιουργούν έτσι ένα προστατευτικό φιλμ ιδιαίτερα πλούσιο σε δραστικά συστατικά.

Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα, που σημαίνει οικονομία χρόνου!!

Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το δέρμα διαλέγουμε αυτή που είναι κατάλληλη:

Οι μάσκες αυτές εφαρμόζονται ως εξής:

Ανοίγουμε τη συσκευασία και ξεδιπλώνουμε προσεκτικά τη μάσκα. Στη συνέχεια, την εφαρμόζουμε στο πρόσωπο φροντίζοντας να «κολλήσει» καλά , περνώντας απαλά τα χέρια μας από πάνω της, πρώτα στο μέτωπο, στα μάγουλα και τέλος στο πιγούνι.

Αφήνουμε τη μάσκα για 15′-20′. Την αφαιρούμε προσεκτικά ενώ, ταυτόχρονα, ταμπονάρουμε την επιδερμίδα για να απορροφηθεί τυχόν παραπανίσιο προϊόν.

Μάσκες κολλαγόνου

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους μάσκας είναι η μεγάλη ικανότητα της να δεσμεύει νερό. Εξασφαλίζει αποτελεσματική μεταφορά νερού και κολλαγόνου στο δέρμα προσδίδοντας μια φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση.

Εμπλουτισμένες με πρόσθετα πολύτιμα και απαραίτητα συστατικά για την επιδερμίδα σε συνδυασμό με το καλύτερο είδος αυθεντικού κολλαγόνου αποδίδουν τα μέγιστα!

Μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει και γιατί όχι και παραπάνω από μία! Το δέρμα αγαπάει τις μάσκες!

Η εφαρμογή και αυτής της μάσκας είναι εύκολη και…καθαρή υπόθεση!

Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα την μάσκα προσαρμόζοντας τα ανοίγματα στα μάτια, την μύτη και τα χείλη και αφήστε την για 20′. Αφαιρέστε την μάσκα και απλώστε τον υπόλοιπο ορό της συσκευασίας στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ.

Μην ξεχνάτε ότι όπως και οι υφασμάτινες μάσκες έτσι και αυτές είναι μιας χρήσης και δεν μπορούν να αποθηκευτούν για να ξαναχρησιμοποιηθούν!

Όμως στο πρόσωπό μας έχουμε κι άλλες περιοχές τις ανάγκες τους και δεν πρέπει να τις παραμελούμε όπως είναι τα μάτια αλλά και τα χείλη!!

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να φερόμαστε στα μάτια μας όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο! Δηλαδή να βάζουμε στα μάτια την κρέμα του προσώπου μας αλλά και τις μάσκες!

Λάθος! Η περιοχή της επιδερμίδας των ματιών είναι πολύ διαφορετική από το υπόλοιπο δέρμα, είναι πιο ντελικάτη και ευαίσθητη και θέλει ειδική μεταχείριση!

Γι αυτό λοιπόν μόλις τελειώσετε ή ακόμα καλύτερα πριν αρχίσετε την εφαρμογή της μάσκας προσώπου χαρίστε στα μάτια σας την εξειδικευμένη φροντίδα που έχουν ανάγκη!

Επιθέματα ματιών με κολλαγόνο

Τα επιθέματα ματιών εμπλουτισμένα με κολλαγόνο και άλλα ενεργά συστατικά συμβάλλουν στην καλή υγεία της λεπτής σ αυτή την περιοχή της επιδερμίδας!

Μπορείτε να διαλέξετε το ζευγάρι των patches που σας ταιριάζει και να επαναλάβετε αυτό το ”χάδι” στα μάτια σας κι άλλη φορά μέσα στην εβδομάδα εφόσον η ανάγκη στην περιοχή είναι αυξημένη!

Τα patches εφαρμόζονται όπως και οι μάσκες κολλαγόνου για το πρόσωπο :

Εφαρμόστε το κάθε ένα από τα επιθέματα κάτω από την περιοχή των ματιών αρκετά  κοντά στο κάτω βλέφαρο και αφήστε τα για 15′-20′. Αφαιρέστε τα και απλώστε τον υπόλοιπο ορό της συσκευασίας γύρω από τα μάτια. Προσοχή! Δεν ξεπλένουμε! Θέλουμε όλα αυτά τα πλούσια συστατικά πάνω στο δέρμα!

Επιθέματα χειλιών με κολλαγόνο

Και τέλος αλλά καθόλου λιγότερο αναγκαία έρχεται η φροντίδα των χειλιών μας!

Τα χείλη όπως και τα μάτια είναι περιοχές που είναι ιδιαιτέρως εύθραυστες και απαιτούν ειδική φροντίδα !

Οι μάσκες χειλιών είναι το απόλυτο όπλο ομορφιάς γιατί κάνουν τα αγαπημένα μας κραγιόν να απλώνονται βελούδινα και μας χαρίζουν juicy, ενυδατωμένα και χωρίς λεπτές ρυτίδες στο περίγραμμά τους χείλη!

Και εδώ θα βρείτε μάσκες για όλες τις ανάγκες των χειλιών σας:

Μάσκα χειλιών κολλαγόνου με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση.

Μάσκα χειλιών κολλαγόνου με 24Κ χρυσό κατά των λεπτών ρυτίδων.

Μάσκα χειλιών κολλαγόνου με φυσικό τριαντάφυλλο για αντιγήρανση.

Μάσκα χειλιών κολλαγόνου με κόκκινο κρασί για 3D όψη.

Η εφαρμογή τους δεν διαφέρει από τα παραπάνω:

Εφαρμόστε σε καθαρά χείλη την μάσκα και αφήστε την για 15′-20′.

Αφαιρέστε την και απλώστε τον υπόλοιπο ορό της συσκευασίας γύρω από τα χείλη.

Προσοχή είναι και αυτές οι μάσκες μια χρήσης!

Αυτή είναι λοιπόν η εβδομαδιαία face beauty routine! Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω βήματα και μαζί με την καθημερινή εφαρμογή των προϊόντων σας θα έχετε εξασφαλίσει την υγεία αλλά και την ομορφιά του δέρματος σας!

Εφαρμόστε τα και ετοιμαστείτε για… πολλά κοπλιμέντα!