fbpx
Search
Close this search box.

Ποιο καθαριστικό προσώπου πρέπει να χρησιμοποιώ;

Τα καθαριστικά προσώπου αποτελούν βασικό μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης δέρματος.
Ο τακτικός καθαρισμός του προσώπου σας βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων,της λιπαρότητας,του μακιγιάζ και άλλων ακαθαρσιών που μπορούν να φράξουν τους πόρους σας και να προκαλέσουν επιβάρυνση στο δέρμα σας.
Ωστόσο, με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους καθαριστικών προσώπου που διατίθενται, μπορεί να σας είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο προσεκτική ματιά στα καθαριστικά προσώπου και τους διαφορετικούς τύπους που διατίθενται.

Καθαριστικά αφρού

Τα καθαριστικά με αφρό είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καθαριστικών προσώπου. Περιέχουν τασιενεργά που δημιουργούν αφρό όταν αναμειγνύονται με νερό. Αυτός ο τύπος καθαριστικού είναι ιδανικός για όσους έχουν λιπαρό δέρμα, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής λιπαρότητας και των ακαθαρσιών από το δέρμα. Ωστόσο, όσοι έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα μπορεί να βρουν τα καθαριστικά που δημιουργούν αφρό πολύ σκληρά.

Κρεμώδη Καθαριστικά

Τα καθαριστικά σε μορφή κρέμας είναι μια πιο ενυδατική επιλογή από τα καθαριστικά με αφρό. Περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας και είναι ιδανικά για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Τα καθαριστικά κρέμας δεν κάνουν αφρό όπως τα καθαριστικά που δημιουργούν αφρό, αλλά εξακολουθούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά τη βρωμιά και το μακιγιάζ από το δέρμα.

Γαλάκτωμα -Λοσιόν

Χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν τις ακαθαρσίες, να εξισορροπήσουν τα επίπεδα pH του δέρματος και να προετοιμάσουν το δέρμα για περαιτέρω θεραπείες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τύπους δέρματος. Χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα τακτικά, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και εμφάνιση του δέρματός σας.

Καθαριστικά λαδιού

Τα καθαριστικά με λάδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν ξηρό δέρμα. Είναι σχεδιασμένα για να διαλύουν το μακιγιάζ και τους ρύπους ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το δέρμα. Τα καθαριστικά λαδιού παρασκευάζονται συνήθως από φυσικά έλαια όπως το jojoba ή το λάδι καρύδας και είναι ιδανικά για άτομα με ξηρό ή ώριμο δέρμα.

Micellar Water

Το Micellar Water είναι ένας δημοφιλής τύπος καθαριστικού που έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Περιέχει μικκύλια, τα οποία είναι μικροσκοπικά μόρια ελαίου που προσελκύουν και αφαιρούν τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ από το δέρμα. Το Micellar Water είναι μια απαλή επιλογή που είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Απολεπιστικά καθαριστικά

Τα καθαριστικά απολέπισης περιέχουν μικρούς κόκκους που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτός ο τύπος καθαριστικού είναι ιδανικός για άτομα με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, καθώς βοηθά στο να ξεφράξει τους πόρους και να αποτρέψει τα σπυράκια. Ωστόσο, όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθαριστικά απολέπισης με προσοχή, καθώς μπορεί να είναι πολύ σκληρά.

Τι πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν για να χρησιμοποιήσετε το σωστό καθαριστικό προσώπου;

Όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό προσώπου, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας και τις ανάγκες του. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα θα επωφεληθούν από τα καθαριστικά που δημιουργούν αφρό ή απολέπιση, ενώ όσοι έχουν ξηρό δέρμα θα πρέπει να επιλέξουν καθαριστικά με κρέμα ή λάδι. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αναζητούν απαλά καθαριστικά χωρίς σκληρά συστατικά όπως θειικά άλατα ή αρώματα.

Συμπερασματικά, ένα καλό καθαριστικό προσώπου είναι απαραίτητο μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους καθαριστικών που διατίθενται, είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Πειραματιστείτε με διάφορα καθαριστικά μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και μην ξεχάσετε στην συνέχεια να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές.