fbpx
Search
Close this search box.

Πόσα πινέλα πρέπει να έχω;

Ο μεγάλος και αχόρταγος ΄΄έρωτας΄΄ των γυναικών που αγαπάμε το μακιγιάζ είναι τα πινέλα!! Αγοράζουμε συνέχεια πινέλα με διαφορετικά σχήματα, χρώματα, λαβές, γεμίζουμε την μία θήκη μετά την άλλη και στην τελική ξεχνάμε τι έχουμε αλλά και για ποιόν σκοπό τα έχουμε και χρησιμοποιούμαι μόνο ένα-δύο, τα οποία τις περισσότερες φορές αφορούν άλλη χρήση!!!

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα απαραίτητα πινέλα που πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε και θα είναι ικανά να ανταποκριθούν σε κάθε είδος μακιγιάζ που θέλουμε να κάνουμε!

Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι βρούμε πινέλα που θα είναι ανθεκτικά,αποδοτικά και ευκολόχρηστα.

Επαγγελματικά πινέλα με μοναδικό σχέδιο σε συνδυασμό με υλικά υψηλής ποιότητας είναι τα πινέλα της Claré Blanc!

Πινέλα με ξύλινη λαβή, με συνθετικές τρίχες εξαιρετικής ποιότητας και με ανθεκτικό συνδετικό με την λαβή τους από ορείχαλκο, έτσι ώστε να έχουν τέλεια εφαρμογή τα καλλυντικά μας προϊόντα και να κάνουμε το μακιγιάζ μας σαν να είμαστε επαγγελματίες!

Ένα πινέλο λοιπόν που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στη συλλογή μας είναι το πινέλο πούδρας Face brush- Foundation brush! Με χοντρές και στρογγυλεμένες τρίχες πινέλο με αέρινο άγγιγμα, ιδανικό να τοποθετεί την σωστή ποσότητα πούδρας στο πρόσωπο, αλλά και να ”χτίζει” το foundation όταν πρόκειται για mineral makeup.

Ένα ακόμα λοξά κομμένο πινέλο είναι ένα ιδανικό ”πολυεργαλείο” για την συλλογή μας με τα απαραίτητα πινέλα!Πρόκειται για το Blush / Bronzer Brush Η σμιλευμένη λοξής γωνίας κεφαλή αυτού του πινέλου διευκολύνει τη διαδικασία εφαρμογής καλλυντικών όπως bronzer, highlighter και ρουζ! Άρα με ένα πινέλο μπορείτε να τοποθετήσετε όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία προϊόντα! Αυτό θα πει οικονομία!!!

Ας περάσουμε τώρα στα πινέλα των ματιών. Εδώ χρειαζόμαστε δύο πινέλα για τις σκιές. Το Angled Shader Brush ένα λοξά κομμένο και επίπεδο πινέλο για την τοποθέτηση των σκιών και τον σχηματισμό περιγράμματος στο πάνω και κάτω βλέφαρο π.χ. σ’ ένα smokey eye look! Μ’ αυτό το πινέλο μπορούμε να ελέγξουμε ακριβώς τα όρια που θέλουμε να τοποθετήσουμε την σκιά ακόμα και στην έσω γωνία του ματιού μας χωρίς να μουτζουρωθούμε!

Και το δεύτερο πινέλο για τα μάτια το Cone Brush, είναι ένα στρογγυλεμένο με κοντές τρίχες πινέλο, λίγο φουντωτό για να μπορούμε να κάνουμε blending χρωμάτων στα μάτια μας,αφήνοντας ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα αποχρώσεων σαν να βγαίνουν μέσα από το δέρμα μας!!

Φυσικά το λεπτό και φίνο πινέλο για τοποθέτηση eyeliner Eye Liner Brush δεν θα μπορούσε να λείπει από την συλλογή μας για υπέροχες ίσιες, ονειρεμένες γραμμές cut eye!! Πολύ λεπτές και επιμήκεις τρίχες που έχουν τοποθετηθεί πυκνά μαζί, ενώ διατηρούν την ελαστικότητά τους επιτρέπουν σε αυτό το πινέλο να δημιουργήσει μια πεντακάθαρη γραμμή στη γραμμή των βλεφαρίδων, από μια λεπτή  έως μια παχιά και ισχυρή γραμμή για μια πιο καθηλωτική εμφάνιση.

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ένα πινέλο για τον σχηματισμό των φρυδιών μας, το Angled Brow Brush! Ένα μαλακό,επίπεδο, με αρκετά μικρές τρίχες πινέλο φρυδιών  με τρίχες που έχουν κοπεί υπό γωνία ιδανικό για τον καθορισμό του σχήματος και του πάχους των φρυδιών.

Αυτά λοιπόν είναι έξι απαραίτητα πινέλα που πρέπει να έχουμε στη συλλογή μας και με τα οποία θα μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όποιο στυλ μακιγιάζ θέλουμε να εφαρμόσουμε χωρίς να ψάχνουμε συνέχεια μέσα στις θήκες μας ανάμεσα σε ”άγνωστα” πινέλα!